• Betrouwbaar
  • Inspirerend

Het Dommelpad genomineerd voor Wandelroute van het Jaar 2017

26-09-2016 Cover Dommelpad_vvvnobwebsite

Fiets- en Wandelroute Het Dommelpad is genomineerd voor Wandelroute van het Jaar 2017. Samen met 4 andere routes maakt Het Dommelpad kans op deze titel. Op 18 februari zal tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Gent de trofee worden uitgereikt. De wedstrijd is uitgezet door de Fiets en Wandelbeurzen in Utrecht en Gent. De Nederlandse en Belgische versies van deze wedstrijden zijn dit jaar voor het eerst samengevoegd.

Met de trofee wil de Fiets en Wandelbeurs een Nederlands of Belgisch wandelinitiatief bekronen. Het gaat hier zowel om langeafstandsroutes, wandelnetwerken als luswandelingen met een thematische samenhang. Naast het Dommelpad, zijn ook Het Groene Woud Pad, de GR 12, een langeafstandsroute van Amsterdam naar Parijs, de Groene Corridor in het noordwesten van de provincie Vlaams-Brabant en het Groot-Frieslandpad genomineerd. De routes worden beoordeeld door een onafhankelijke jury van ervaren wandelaars. De uitreiking van de trofee is tijdens de Fiets en Wandelbeurs op zaterdag 18 februari 2017 in Gent.

Wandelroutes

Het Dommelpad maakt kans op de titel Wandelroute van het Jaar 2017. Het Dommelpad bestaat uit twee afzonderlijke routes: een fiets- en een wandelroute die de recreant langs de rivier de Dommel leiden. Beide routes starten ten zuiden van het Belgische Peer, de bron van de rivier, en eindigen in ’s-Hertogenbosch waar de Dommel samen met de Aa in de Dieze uitmondt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het knooppuntensysteem. Het Dommelpad is in het voorjaar van 2016 uitgegeven door VVV Noordoost-Brabant in samenwerking met Stichting Streekfonds Het Groene Woud, de Coöperatie Streekontwikkeling Boven-Dommel en Waterschap De Dommel. Daarnaast maakt ook Het Groene Woud Pad kans op de titel. Dit is een langeafstandswandeling van 250 kilometer. Deze route maakt ook gebruik van het knooppuntennetwerk in Het Groene Woud. De interessante punten die aan de route liggen staan allemaal omschreven in het bijbehorend boekje.